GP 4, Säsongsavslutning

Sista dagen för Volkswagen X-35 Cup 2010 blev en kalasdag. Perfekta förhållanden, väst 4-8 m/s och en skön dyning från gårdagens blåst. Fem 35:or startade, synd om SWE 82 Escape och SWE 168 Spike som tyvärr tvingats utgå efter gårdagens sammanstötning. Vi fick generöst låna en mellanfock av Escape då vår fick ett par lattor pulveriserade i gårdagens hårdvind. Använde den en segling, därefter blev det vår lätta.

Tajt och intensivt varje race, varje rundning. Morin filmar

Hala och dra, dra och hala

Tre race genomfördes. Seglingsledningen hade fått tag på en större startbåt än igår och lade fina banor på de gamla olympiavattnen utanför Järflotta. Genomgående var det mycket jämnt, vid rundningar och målgång var man aldrig ensam. Vi seglade hyfsat men lyckades ändå inte riktigt. Det gjorde inte heller dominanten från tidigare GP-seglingar VW, placeringarna varierade och t ex lyckades SWE 142 Vitklucka spika två av racen.

SWE 166 Rio, ny i klassen och har blivit allt bättre under säsongen

Jämnheten bland båtarna gjord det osäkert om hur det gått, men till slut stod VW som segrare efter gårdagens fina resultat. Vi slutade som fyra. Vi väntar på detaljerade resultat.

Mot slutet kom solen. Kunde vara värre

Slutresultatet i cupen blev VW som etta och vi som tvåa. Lite osäkert om övriga placeringar, även där får vi vänta på resultatet. VW X-35 Cup måste ses som lite av en succé. En serie med så fina arrangemang, god stämning och kvalificerat motstånd hittar man inte i någon annan klass i Sverige med båtar som seglas av fler än fyra. Finske segelmakaren John Winquist, nyss hemkommen från VM i Scarlino, menade att GP-serien i Stockholm har få motsvarigheter.

Imorgon väntar en ny verklighet, utan X-35-race och med en annan politisk spelplan. Men nästa år kommer vi igen, och X-35-serien likaså. Bloggen lever vidare, håll utkik.

Skepparen tog ensam båten till hemmahamn. Slutet på en sommar

Annonser

3 svar till “GP 4, Säsongsavslutning

  1. Mer bilder finns på Tangosailing.nu som under söndagen bemannade kryssmärkesbåten.

  2. Grattis Lars, Mats & Co på Wild Thing, vi hade hoppats kunna ge er en fajt om andraplats men tyvärr ville blev det inget racande för oss efter krocken med Spike. Vi kommer tillbaka nästa säsong sugna på att ta den topplacering vi hoppades på i år med nytt storsegel, nya topppvant, ny spridare och ny plast i relingen!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s